INFO-ZBAVITJE

  • TOUCH PRO

   Hardueri dhe softueri i gjeneratës së ardhshme të InControl Touch Pro e përparon lidhjen dhe argëtimin në Discovery-n e ri në nivelin më të mirë. Ekran HD 10” me prekje të vendosur në modelet HSE dhe HSE Luxury, mundëson lidhje dhe informacion të shpejtë, të efektshëm dhe të drejtpërdrejtë.

  • CONNECT PRO
   CONNECT PRO

   Kur zgjidhni InControl Touch Pro, ju keni opsionin e shtimit të shërbimeve, teknologjive dhe aplikacioneve të InControl Connect Pro' që ju ofrojnë juve dhe pasagjerëve nivelin më të mirë të lidhjes dhe komoditetit. Karakteristikat përfshijnë InControl Apps, Remote Premium dhe Pro Services, duke përfshirë rrjetin me valë Wi-Fi.

  • AUDIO
   AUDIO

   Ekzistojnë katër sisteme audio nga të cilat mund të zgjidhni. Sistemi Land Rover ka 6 altoparlantë ndërsa versioni i përforcuar i këtij konfigurimi ka 10. Ne gjithashtu kemi partneritet me MeridianTM, për të zhvilluar dy sisteme të avancuara për Discovery-n e ri. Versioni 380W ka 10 altoparlantë dhe sistemi 825W me audio rrethuese ka 14 altoparlantë dhe një bas.

  • ZBAVITJA NË NDENJËSET E PASME
   ZBAVITJA NË NDENJËSET E PASME

   Sistemi Zbavitja në Ndenjëset e Pasme ofron ekrane me prekje 8” të vendosura brenda secilës mbështetëse me krahë të kokës dhe është standard në HSE Luxury dhe opsional në modele të tjera. Përfshihen kufje dixhitale me valë WhiteFire®1, lidhje HDMI, celulare me definicion të lartë dhe USB.

  • PRO SERVICES dhe WI-FI HOTSPOT
   PRO SERVICES dhe WI-FI HOTSPOT

   Si pjesë e InControl Connect Pro, Pro Services përfshin rrjetin me valë Wi-Fi, si dhe një numër karakteristikash të navigimit të lidhur, duke përfshirë informacionin e trafikut në kohë reale, disponueshmërinë e parkimit të drejtpërdrejtë duke përfshirë çmimet (aty ku është e mundur) dhe imazhet në nivel rruge. Me aplikacionin për telefona inteligjentë “InControl Route Planner”, mund të dërgoni destinacione drejtpërdrejt nga telefoni në makinë dhe gjithashtu të përdorni udhërrëfyesin e këmbësorëve ose të transportit publik nga destinacioni sapo të keni parkuar.

  • PROTECT
   PROTECT

   Me InControl Protect, shërbimet e urgjencës do të njoftohen automatikisht nëse përfshiheni në një aksident ose mund t'i telefononi manualisht nëpërmjet një butoni brenda makinës. Ju gjithashtu mund të thërrisni një operator nga Ndihma e Optimizuar e Land Rover nëse keni nevojë për ndihmë teknike. Me qasje në Remote Essentials, ju mund të shikoni statusin e automjetit dhe të zgjidhni gjurmimin e udhëtimit për të bërë shpenzimet e udhëtimit shumë më të lehtë.

  SISTEMI AUDIO Meridian™

  Qartësi e lartë, nota të larta të pastra kristal dhe bas të plotë e të thellë - të riprodhuara përmes pozicionimit të kujdesshëm të 10 altoparlantëve duke përfshirë një bas me dy kanale.

  Eksploro Meridian™

  SISTEM AUDIO RRETHUES Meridian™

  E gjithë plotësia dhe qartësia e një performance të drejtpërdrejtë e riprodhuar nëpërmjet pozicionimit të 14 altoparlantëve të përparmë, anësorë dhe të pasmë, duke përfshirë një bas me dy kanale - të bashkuar në mënyrë të përsosur duke përdorur teknologjinë Trifield™.

  EKSPLORO Meridian™

  INOVACION

  • MOTORËT INGENIUM
   MOTORËT INGENIUM

   Ingenium është brezi i motorit të projektuar për performancë pa mundim, përsosje e efikasitet dhe përfshin motorin Si4 300PS Ingenium me benzinë. Motori Ingenium me rendiment të lartë Sd4 240PS ofron një kombinim ideal të performancës udhëheqëse në klasë dhe drejtueshmërisë së lartë në shpejtësi të ulët.

  • TRANSMISIONI AUTOMATIK ME 8 SHPEJTËSI
   TRANSMISIONI AUTOMATIK ME 8 SHPEJTËSI

   Të gjithë motorët e benzinës dhe naftës në Discovery-n e ri shoqërohen me një Transmision Automatik ZF me 8 shpejtësi, i cili është përshtatur nga inxhinierët e Land Rover për të kombinuar ndërrimin e butë të marsheve me reagimin jashtëzakonisht të shpejtë. Me tetë raporte në distancë të ngushtë, ndërrimet e marsheve janë pothuajse të pandjeshme.

  • LAND ROVER IGUIDE
   LAND ROVER IGUIDE

   Aplikacioni Land Rover iGuide përdor teknologjinë më të fundit të realitetit të shtuar për të shpjeguar të gjitha tiparet e nevojës për të ditur dhe kontrollet e automjetit. Gjithashtu, kryen funksion të dyfishtë si manual i pronarit, duke siguruar që ju gjithmonë të keni përgjigjen për çdo pyetje.

  PERFORMANCA

  • PERFORMANCA NË RRUGË

   Discovery është projektuar për të ofruar eksperiencë të sigurt, të rehatshme dhe përfshirëse në ngarje për të bërë që kilometrat të përshkohen pothuajse pa u vënë re. Cilësia madhështore e udhëtimit rritet më tej nga Drejtimi Elektronik i Asistuar me Fuqi, ndërsa Kontrolli i Frenimit në Kthesa ndihmon në ruajtjen e stabilitetit kur frenohet për marrjen e kthesave duke moduluar presionin e frenimit të shkaktuar nga drejtuesi.

  • KONTROLLI DINAMIK I STABILITETIT

   Kontrolli Dinamik i Stabilitetit (DSC) monitoron sjelljen dinamike të automjetit dhe ndërhyn nëse përcakton se automjeti nuk po reagon ndaj komandave të shoferit. Kjo ndihmon që Discovery të ofrojë një makinë të lidhur, të balancuar dhe të sigurt. Një që ju do të shijoni si në rrugë të shtruar dhe jashtë saj.

  • SUSPENSION I LEHTË
   SUSPENSION I LEHTË

   Ndërtuar kryesisht nga përbërës të lehtë prej alumini, koncepti i suspensioni është plotësisht i pavarur, me një dizajn pirun të dyfishtë të gjerë në pjesën e përparme dhe një shtrirje të avancuar me lidhje të shumëfishta në pjesën e pasme.

  • TEKNOLOGJI EFIKASE
   TEKNOLOGJI EFIKASE

   Discovery gëzon efikasitet më të madh falë inovacioneve të tilla si teknologjisë inteligjente Ndal/Ndiz, mbërritjes së motorit Ingenium, përdorimit të materialeve me peshë të lehtë dhe aerodinamikës së përmirësuar. Automjetet e pajisura me suspension elektronik me ajër gjithashtu përfitojnë nga ulja e shpejtësisë ku automjeti ulet automatikisht për të zvogëluar zvarritjen gjatë lëvizjes.

  AFTËSIA

  • KONTROLLI I LËVIZJES NË TË GJITHA TERRENET
   KONTROLLI I LËVIZJES NË TË GJITHA TERRENET

   Kontrolli i Lëvizjes në të Gjitha Terrenet (ATPC) janë një sistem opsional i fjalës së fundit të teknologjisë që i mundëson drejtuesve të caktojnë dhe të mbajnë një shpejtësi të qëndrueshme në kushte sfiduese. Duke vepruar si një sistem i kontrollit të udhëtimit, funksionon nga 2kph deri në 30kph, duke ju ndihmuar të mbani përqendrim të plotë në drejtim dhe gjetjen e një rruge përmes pengesave.

  • NDJESIMI I TERRENIT ZHYTËS
   NDJESIMI I TERRENIT ZHYTËS

   Me një thellësi që udhëheq në klasë deri në 900mm, funksioni opsional Ndjesimi i Terrenit Zhytës mund të jetë i paçmuar. Unike në Land Rover, sensorët e vendosur në pasqyrat e dyerve i japin drejtuesit informacion grafik në kohë reale në lidhje me thellësinë e ujit ku është zhytur automjeti, si dhe aftësinë maksimale zhytëse nëpërmjet ekranit me prekje.

  • REAGIM TERRENI 2
   REAGIM TERRENI 2

   Sistemet tona unike Reagim Terreni i mundësojnë drejtuesit të optimizojë motorin, kutinë e marsheve, sistemet e diferencialit qendror dhe të shasisë për t'iu përshtatur kërkesave të terrenit, duke përzgjedhur një nga modalitetet më të lehta të drejtimit. Sistemi opsional Reagim Terreni 22 e përforcon këtë duke monitoruar kushtet e drejtimit dhe automatikisht përzgjedh modalitetin e duhur të drejtimit.

  • KUTI MARSHI ME DY SHPEJTËSI

   Me paketën shtesë të marsheve në shpejtësi të ulët, ky sistem jep shpejtësi dhe kontroll të saktë në rastet më kërkuese. Zemra e kutisë së marshit me dy shpejtësi është diferenciali elektronik qendror që ofron një ndarje momenti me raport 50:50 ndërmjet boshteve të përparme dhe të pasme me aftësinë për të bllokuar me përparësi boshtet para fillimit të gabimit.3

  • SUSPENSIONI ELEKTRONIK ME AJËR
   SUSPENSIONI ELEKTRONIK ME AJËR

   Një udhëtim i përshtatshëm e i kompletuar theksohet më tej nga suspensioni elektronik me ajër më i fundit në katër këndet, i cili siguron amortizim të jashtëzakonshëm dhe ruajtje pozicioni. I aftë për të ndërmarrë situata të vështira, ky sistem e mban Discovery-n e ri të qëndrueshëm pavarësisht sa i thyer është terreni. Për cilësi udhëtimi të pashembullt, ndërron vazhdimisht lartësinë kur është e nevojshme.

  • RIMORKIM

   Me një kapacitet rimorkimi deri në 3.500kg4, aftësitë e Discovery-t të ri janë dukshëm më të larta se automjetet e tjera. Karakteristika të disponueshme përfshijnë një çengel rimorkimi me hapje elektrike, mbërthyes dhe asistencë ngarkese, si dhe një sistem matës të ngarkesës që ndihmon të ngritjen e rimorkimit në një nivel të ri.

  ASISTENCA TË DREJTUESIT

  • FRENIMI AUTONOM NË RAST URGJENCE
   FRENIMI AUTONOM NË RAST URGJENCE

   Sistemi i Frenimit Autonom në Rast Urgjence shfaq një paralajmërim nëse dallon një përplasje të mundshme me automjete ndërmjet 5 dhe 80 kph dhe këmbësorëve midis 5 dhe 60 kph.

  • ASISTENCA E RUAJTJES SË KORSISË
   ASISTENCA E RUAJTJES SË KORSISË

   Kur zbulon kur makina juaj del pa qëllim nga korsia, Asistenca e Ruajtjes së Korsisë zbaton një moment rrotullues korrigjues në timon, duke ju inkurajuar ta drejtoni automjetin Discovery brenda korsisë.

  • NDIHMA E PARKIMIT PARA DHE MBRAPSHT
   NDIHMA E PARKIMIT PARA DHE MBRAPSHT

   E bën manovrimin më të lehtë. Për t'ju ndihmuar të parkoni në mënyrë të sigurtë në një hapësirë ​​të ngushtë, kamerat shfaqin pamje para dhe prapa të automjeteve në Ekranin me prekje dhe japin paralajmërime akustike dhe vizuale.

  • KAMERA E PASME
   KAMERA E PASME

   Siguron dukshmëri të përmirësuar kur lëvizni mbrapsht. Linjat që përfaqësojnë Discovery-n dhe rruga e projektuar shfaqen në Ekranin me prekje për të ndihmuar me parkimin ose tërheqjen e një rimorkioje.

  • KONTROLLI I UDHËTIMIT DHE KUFIZUESI I SHPEJTËSISË
   KONTROLLI I UDHËTIMIT DHE KUFIZUESI I SHPEJTËSISË

   Kontrolli i Udhëtimit me Kufizuesin e Shpejtësisë5 ruajnë shpejtësinë aktuale pa nevojën për përdorim të vazhdueshëm të pedalit të shpejtësisë, duke ndihmuar në reduktimin e lodhjes së drejtuesit. Gjithashtu ju lejon të paracaktoni një shpejtësi maksimale.

  OPSIONET E PAKETAVE

  Zgjidhni nga një sërë paketash për të përmirësuar përvojën tuaj në drejtimin e makinës.

  • ASISTENCA E PARKIMIT
   ASISTENCA E PARKIMIT

   Asistenca e Parkimit ndihmon drejtimin e Discovery-t si në hapësira parkimi paralele ashtu edhe pingul. Ndërkohë grafikat dhe njoftimet ju ndihmojnë të drejtoheni përmes manovrave.

  • NDIHMA E PARKIMIT 360°
   NDIHMA E PARKIMIT 360°

   Duke siguruar besim të plotë kur manovroni në hapësira të ngushta, Ndihma e Parkimit 360° siguron reagime akustike dhe vizuale, duke treguar afërsinë tuaj me pengesat, ndërsa parkoni.

  • MONITORUESI I TRAFIKUT PRAPA
   MONITORUESI I TRAFIKUT PRAPA

   Kur ecni mbrapsht nga një vend-parkimi, Monitoruesi i Trafikut Prapa do t'ju njoftojë për afrimin e automjeteve, këmbësorëve e rreziqeve të tjera edhe nëse vështrimi prapa është i penguar.

  • MONITORIMI I DALJES SË HAPUR
   MONITORIMI I DALJES SË HAPUR

   Ndihmon udhëtarët të qëndrojnë të sigurt kur dalin nga Discovery duke paralajmëruar mbi rreziqet që afrohen, siç janë automjetet dhe çiklistët që kalojnë.

  • KONTROLLI PËRSHTATËS I UDHËTIMIT (ACC) ME NDAL DHE EC
   KONTROLLI PËRSHTATËS I UDHËTIMIT (ACC) ME NDAL DHE EC

   Kontrolli Përshtatës i Udhëtimit (ACC) me Ndal dhe Ec e mban Discovery-in në distancë të sigurt nga automjeti përpara nëse ngadalëson ose ndalet kur lëvizni ose udhëtoni në trafik të ngadaltë. Nëse automjeti përpara ndalon, automjeti juaj ndalet butësisht dhe rifillon lëvizjen nga ndalimi.

  • FRENIMI ME SHPEJTËSI TË LARTË NË RAST URGJENCE
   FRENIMI ME SHPEJTËSI TË LARTË NË RAST URGJENCE

   Frenimi me Shpejtësi të Lartë në Rast Urgjence zbulon kur mund të ndodhë një goditje e mundshme frontale dhe paralajmëron drejtuesin që të frenojë. Nëse drejtuesi nuk reagon, automjeti frenon automatikisht për të reduktuar ashpërsinë e përplasjes së mundshme.

  • ASISTENCA E KËNDIT TË VËSHTIRË
   ASISTENCA E KËNDIT TË VËSHTIRË

   Kur ndërroni korsi, një dritë paralajmëruese e vogël ndriçon në pasqyrën e krahut përkatës nëse Discovery zbulon një automjet tjetër në ose duke iu afruar këndit tuaj të vështirë për tu parë. Zbatohet gjithashtu një moment rrotullues në timon për t'ju inkurajuar që ta largoni Discovery-in nga automjeti që po afrohet.

  • NJOHJA E TABELAVE TË TRAFIKUT DHE KUFIZUESI PËRSHTATËS I SHPEJTËSISË
   NJOHJA E TABELAVE TË TRAFIKUT DHE KUFIZUESI PËRSHTATËS I SHPEJTËSISË

   Njohja e Tabelave të Trafikut ju mban të informuar dhe të vetëdijshëm në rrugë, duke shfaqur kufizimet e shpejtësisë dhe tabelat ndalim-parakalimi në grupin e instrumenteve.

  • KONTROLLI PËRSHTATËS I UDHËTIMIT (ACC) ME ASISTENCËN E DREJTIMIT
   KONTROLLI PËRSHTATËS I UDHËTIMIT (ACC) ME ASISTENCËN E DREJTIMIT

   Bashkëpunon me ju për ta bëjë ngarjen në autostradë e situatat e trafikut të rënduar edhe më të lehtë dhe më të rehatshme. Kontrolli Përshtatës i Udhëtimit me Asistencën e Drejtimit e mban në mënyrë aktive automjetin e përqendruar në korsi duke ruajtur distancë e caktuar nga automjetet përpara.

  • KAMERA RRETHUESE 360°
   KAMERA RRETHUESE 360°

   Duke përdorur katër kamera dixhitale të vendosura në mënyrë diskrete rreth automjetit, Kamera Rrethuese 360º shfaq pamje nga lart në ekranin me prekje të Discovery-t. Disponohen pamje të shumta për të ndihmuar me një shumëllojshmëri manovrash.

  • ASISTENCA E PARKIMIT
   ASISTENCA E PARKIMIT

   Asistenca e Parkimit ndihmon drejtimin e Discovery-t si në hapësira parkimi paralele ashtu edhe pingul. Ndërkohë grafikat dhe njoftimet ju ndihmojnë të drejtoheni përmes manovrave.

  • NDIHMA E PARKIMIT 360°
   NDIHMA E PARKIMIT 360°

   Duke siguruar besim të plotë kur manovroni në hapësira të ngushta, Ndihma e Parkimit 360° siguron reagime akustike dhe vizuale, duke treguar afërsinë tuaj me pengesat, ndërsa parkoni.

  • MONITORUESI I TRAFIKUT PRAPA
   MONITORUESI I TRAFIKUT PRAPA

   Kur ecni mbrapsht nga një vend-parkimi, Monitoruesi i Trafikut Prapa do t'ju njoftojë për afrimin e automjeteve, këmbësorëve e rreziqeve të tjera edhe nëse vështrimi prapa është i penguar.

  • MONITORIMI I DALJES SË HAPUR
   MONITORIMI I DALJES SË HAPUR

   Ndihmon udhëtarët të qëndrojnë të sigurt kur dalin nga Discovery duke paralajmëruar mbi rreziqet që afrohen, siç janë automjetet dhe çiklistët që kalojnë.

  • FRENIMI ME SHPEJTËSI TË LARTË NË RAST URGJENCE
   FRENIMI ME SHPEJTËSI TË LARTË NË RAST URGJENCE

   Frenimi me Shpejtësi të Lartë në Rast Urgjence zbulon kur mund të ndodhë një goditje e mundshme frontale dhe paralajmëron drejtuesin që të frenojë. Nëse drejtuesi nuk reagon, automjeti frenon automatikisht për të reduktuar ashpërsinë e përplasjes së mundshme.

  • ASISTENCA E KËNDIT TË VËSHTIRË
   ASISTENCA E KËNDIT TË VËSHTIRË

   Kur ndërroni korsi, një dritë paralajmëruese e vogël ndriçon në pasqyrën e krahut përkatës nëse Discovery zbulon një automjet tjetër në ose duke iu afruar këndit tuaj të vështirë për tu parë. Zbatiget gjithashtu një moment rrotullues në timon për t'ju inkurajuar që ta largoni Discovery-in nga automjeti që po afrohet.

  • NJOHJA E TABELAVE TË TRAFIKUT DHE KUFIZUESI PËRSHTATËS I SHPEJTËSISË
   NJOHJA E TABELAVE TË TRAFIKUT DHE KUFIZUESI PËRSHTATËS I SHPEJTËSISË

   Njohja e Tabelave të Trafikut ju mban të informuar dhe të vetëdijshëm në rrugë, duke shfaqur kufizimet e shpejtësisë dhe tabelat ndalim-parakalimi në grupin e instrumenteve.

  REHATIA DHE LEHTËSIA

  • ÇELËSI I AKTIVITETIT

   Çelësi i aktivitetit është një shtesë që e bën jetesën e plotë edhe më të lehtë. Për më shumë komoditet, mund ta mbani Çelësin e Aktivitetit dhe ta përdorni për të bllokuar ose hapur Land Rover-in tuaj nëse nuk preferoni të mbani pultin. Rripi i dorës është i fortë dhe plotësisht i papërshkueshëm nga uji, duke ju lejuar të merrni pjesë në një sërë aktivitetesh

  • NDENJËSE ME PALOSJE INTELIGJENTE

   Discovery përmban ndenjëse opsionale të radhës së tretë me palosje inteligjente, e cila lejon të konfiguroni ndenjëset e radhës së dytë dhe të tretë duke përdorur butonat në hapësirën e bagazhit, në ekranin kryesor me prekje ose përmes telefonit inteligjent me aplikacionin InControl Remote.

  • NDENJËSE ME NGROHJE
   NDENJËSE ME NGROHJE

   Mund të prisni eksperiencë drejtimi të rehatshme gjatë gjithë vitit me opsionin e ndenjëseve me ngrohje në të tre rreshtat dhe ndenjëse me ftohje përpara dhe në reshtin e dytë. Në varësi të përzgjedhjes së modelit, drejtuesi dhe pasagjeri mund të caktojnë temperaturën e preferuar në mënyrë të pavarur nëpërmjet ekranit me prekje.

  • HAPJE BAGAZHI ME GJEST E FUQIZUAR
   HAPJE BAGAZHI ME GJEST E FUQIZUAR

   Hapje Bagazhi me Gjest e Fuqizuar6 ju lejon të përdorni derën e pasme pa-prekje nga jashtë automjetit pa pasur nevojë të prekni fizikisht automjetin ose çelësin inteligjent. Sapo të zbulohet çelësi inteligjent, funksioni mund të operohet me një gjest shkelmues poshtë sensorëve të ndodhur nën secilën anë të pasme të automjetit. Gjithashtu disponohet një bagazhi i brendshëm i fuqizuar, i cili vepron si një platformë shtrimi ose ngarkimi apo si një mbajtës vertikal i valixheve.