LAND ROVER <br> HIBRIDE ELEKTRIKE

PHEV – TRANSMISIONI YNË MË INOVATIV DERI TANI

ÇFARË ËSHTË PHEV?

Automjetet elektrike hibride shpesh shkurtohen shprehimisht në hibrid ose, për t'i dalluar nga automjetet hibride mesatare, PHEV.

FUQIA
Duke kombinuar një motor me djegie të brendshme me një motor elektrik për efikasitet dhe performancë optimale, PHEV jep më të mirën e të dy teknologjive.
FINESË
PHEV jep një makinë praktikisht të heshtur në modalitetin e automjetit të plotë elektrik (EV) dhe, për përsosje optimale, siguron një tranzicion pa probleme midis motorit të benzinës dhe motorit elektrik.
ELEKTRIK
Se si doni të drejtoni varet nga ju. Thjesht zgjidhni mënyrën e paracaktuar të drejtimit, duke kombinuar motorin e benzinës me motorin elektrik ose zgjidhni modalitetin e plotë elektrik EV (automjet elektrik).
PA KOMPROMIS
Kur bëhet fjalë për aftësinë dhe performancën, PHEV është preciz dhe pa kompromis dhe plotësisht i aftë të manovrojë situata jashtë rrugës së shtruar siç është thellësia ujore apo bora e thellë.
RROTA TË PASME AKTIVE ELEKTRIKE
MOTOR ME DJEGIE TË BRENDSHME
MOTOR ME DJEGIE TË BRENDSHME

Këto hibride elektrike kombinojnë një motor me djegie të brendshme me një motor elektrik për të dhënë performancë të përmirësuar drejtimi me rritje të efikasitetit të karburantit.

BATERI ME TENSION TË LARTË
BATERI ME TENSION TË LARTË

Automjetet hibride elektrike kanë një bateri me tension të lartë që mund të karikohet nga një furnizim i jashtëm i energjisë. Mban karikim të mjaftueshëm për një distancë praktike vetëm-elektrike dhe përdoret për lëvizje hibride kur motori elektrik plotëson motorin.

MOTORI ELEKTRIK/TRANSMISIONI
MOTORI ELEKTRIK/TRANSMISIONI

Motori elektrik konverton energjinë nga bateria për të prodhuar moment fuqie menjëherë të përçueshëm në të gjitha rrotat. Mund të karikojë paketën e baterisë përmes frenimit rigjenerues.

KONTROLLUESI INTELIGJENT
KONTROLLUESI INTELIGJENT

Me një distancë të vogël të lëvizjes vetëm elektrike, hibridet elektrike mund të përshkojnë qytetet pa përdorur karburant. Automjeti vendos përdorimin më efikas të karburantit për t'iu përshtatur kushteve të drejtimit. Kur nevojitet më shumë energji, motori do të ndizet dhe kombinohet me motorin elektrik për një përvojë hibride me të gjitha rrotat aktive.

TË GJITHA RROTAT AKTIVE ELEKTRIKE
MOTOR ME DJEGIE TË BRENDSHME
MOTOR ME DJEGIE TË BRENDSHME

Këto hibride elektrike kombinojnë një motor me djegie të brendshme me një motor elektrik për të dhënë performancë të përmirësuar drejtimi me rritje të efikasitetit të karburantit.

BATERI ME TENSION TË LARTË
BATERI ME TENSION TË LARTË

Automjetet hibride elektrike kanë një bateri me tension të lartë që mund të karikohet nga një furnizim i jashtëm i energjisë. Mban karikim të mjaftueshëm për një distancë praktike vetëm-elektrike dhe përdoret për lëvizje hibride kur motori elektrik plotëson motorin.

MOTORI ELEKTRIK/TRANSMISIONI
MOTORI ELEKTRIK/TRANSMISIONI

Motori elektrik konverton energjinë nga bateria për të prodhuar moment fuqie menjëherë të përçueshëm në të gjitha rrotat. Mund të karikojë paketën e baterisë përmes frenimit rigjenerues.

KONTROLLUESI INTELIGJENT
KONTROLLUESI INTELIGJENT

Me një distancë të vogël të lëvizjes vetëm elektrike, hibridet elektrike mund të përshkojnë qytetet pa përdorur karburant. Automjeti vendos përdorimin më efikas të karburantit për t'iu përshtatur kushteve të drejtimit. Kur nevojitet më shumë energji, motori do të ndizet dhe kombinohet me motorin elektrik për një përvojë hibride me të gjitha rrotat aktive.

SI TË KARIKOHET

Pavarësisht nëse jeni jashtë ose gati për të parkuar në shtëpi, shumë lloje të opsioneve të karikimit ju lejon të karikoni kudo që të jeni.

KREU
KREU

Kablloja e domosdoshme e karikimit Modaliteti 2 për karikimin në shtëpi shoqëron automjetin tuaj. Karikimi në shtëpi bëhet në mënyrë ideale gjatë natës dhe mund të kryehet pavarësisht kushteve atmosferike. Për kohë karikimi më të shpejta rekomandohet një grup muri.

PUBLIKE
PUBLIKE

Për të karikuar automjetin tuaj hibrid elektrik larg nga shtëpia, do të duhet të përdorni stacionet publike të karikimit. Këto mund të gjenden në stacionet e shërbimit buzë autostradës, stacionet e karburantit dhe parqet publike të makinave. Sistemi i info-zbavitjes së automjetit tuaj mund të shfaqë pikat e karikimit përgjatë rrugës1 .

KARIKIM MË I SHPEJTË ME NJË GRUP KARIKIMI

Me një grup karikimi të instaluar në shtëpinë tuaj, një karikim i plotë mund të arrihet aq pak sa 2,2 orë2. Grupi i karikimit duhet të instalohet nga një prej specialistëve tanë në një vendndodhje të përshtatshme për ju. Kërkoni më shumë informacion nga shitësi lokal i Land Rover.

NA GJENI TANI
EKSPLORO LAND ROVER
GAMA JONË HIBRIDE
Eksploroni gamën tonë të automjeteve hibride elektrike.
ZBULO MË SHUMË
EKSPLORONI AUTOMJETET TONA
Eksploroni dhe krahasoni gamën tonë të plotë të automjeteve para se të zgjidhni atë të duhur për ju dhe stilin e jetës tuaj.
EKSPLORONI AUTOMJETET TONA
NDËRTO VETË
Përdorni konfiguruesin për të krijuar automjetin tuaj të përsosur
SHKARKO NJË BROSHURË
Shikoni dhe shkarkoni broshurat më të fundit Land Rover
REZERVO NJË PROVË DREJTIMI
Organizoni një provë drejtimi përmes shitësit të autorizuar më të afërt
GJEJ SHITËSIN E AUTORIZUAR MË TË AFËRT
Kërkoni një shitës të autorizuar Land Rover pranë jush

1Lëvizja nëpër terrene zhytëse disponohet vetëm kur motori është i ndezur.

2Disa stacione të caktuara mund të kërkojnë regjistrim ose tarifim karikimi.

3Koha e karikimit mund të ndryshojë në varësi të kapaciteteve të rrymës elektrike të rrjetit tuaj.

Hapësira e bagazhit është e zvogëluar në modelet PHEV, ju lutemi të kontaktoni shitësin tuaj për më shumë detaje. Pajisjet e karikimit mund të ndryshojnë sipas tregut. Për më shumë informacion ju lutemi të kontaktoni shitësin tuaj.