Info-Zbavitje

  • TIMONI
   TIMONI

   Komandat unike mbi timon me ndriçim, të fshehura derisa ndizen ulin numrin e butonave brenda kabinës dhe kryejnë një sërë funksionesh. Karakteristika që përdoren rregullisht si media, tani mund të përdoren plotësisht nga timoni në kombinim me Ekranin Interaktiv të Drejtuesit.

  • ZBAVITJA NË NDENJËSET E PASME
   ZBAVITJA NË NDENJËSET E PASME

   Sistemi opsional Zbavitja në Ndenjëset e Pasme ofron dy ekrane 8” të vendosura brenda secilës mbështetëse të kokës ose ekrane 10” me prekje me definicion të lartë të montuara pas ndenjëseve të parme. Të dy sistemet shoqërohen me një palë kufje me valë WhiteFire® dhe lidhje HDMI, Mobile High-Definition Link (MHL) dhe USB.

  • NJOHJA VOKALE
   NJOHJA VOKALE

   Sistemi i Njohjes Vokale në InControl kupton udhëzimet e folura në mënyrë që të mund të ndërveproni me makinën dhe aplikacionet, të bëni një telefonatë ose të zgjidhni një këngë, pa e humbur përqendrimin te rruga përpara.

  • INCONTROL APPS
   INCONTROL APPS

   InControl Apps paraqesin një sërë aplikacionesh të optimizuara për automjetet, të cilat mundësojnë transmetimin e medias, resë dhe shërbimeve të bazuara në vendndodhje, si dhe më shumë - nëpërmjet një porte USB.

  • SHËRBIMET PRO
   SHËRBIMET PRO

   Shërbimet Pro ofrojnë gjithçka, që nga informacioni i bazuar te trafiku në kohë reale deri te navigacioni derë më derë.

  • PROTECT
   PROTECT

   Përdorni Protect për të regjistruar udhëtimet tuaja, kontrolloni në distancë nivelin e karburantit, gjeni lehtësisht automjetin tuaj të parkuar dhe madje kontrolloni që nuk keni lënë ndonjë dritare të hapur. Përfshin Ndihmën e Optimizuar të Land Rover.

  SISTEMI AUDIO Meridian™

  Qartësi e lartë, nota të larta të pastra kristal dhe bas të plotë e të thellë - të riprodhuara përmes pozicionimit të kujdesshëm të 13 altoparlantëve duke përfshirë një bas me dy kanale.

  Eksploro Meridian™

  SISTEM AUDIO RRETHUES Meridian™

  E gjithë plotësia dhe qartësia e një performance të drejtpërdrejtë e riprodhuar nëpërmjet pozicionimit të 19 altoparlantëve të përparmë, anësorë dhe të pasmë, duke përfshirë një bas me dy kanale - të bashkuar në mënyrë të përsosur duke përdorur teknologjinë Trifield™.

  EKSPLORO Meridian™

  SISTEM FIRMË AUDIO Meridian™

  Teknologjia Trifield™ 3D e para në botë e çon audion rrethuese në nivelin tjetër. Sistemi Firmë Audio përfshin 23 altoparlantë duke përfshirë një bas me dy kanale. Është jashtëzakonisht autentik, ndjesia e hapësirës së kabinës zgjerohet, duke i riprodhuar performancat e preferuara në shkallë dhe vendndodhje reale.

  EKSPLORO Meridian™

  Inovacion

  • PHEV
   PHEV

   Pa asnjë kompromis mbi aftësinë, performancën apo pamjen, Automjeti Elektrik Hibrid (PHEV) fuqizohet nga fuqia më novatore që kemi, me emetime CO₂ nga 64g/km.

  • TRUPI I GJITHË PREJ ALUMINI
   TRUPI I GJITHË PREJ ALUMINI

   E lehtë, më e fortë dhe më e qëndrueshme, karroceria inovative monokok jep ngurtësi dhe përsosje të jashtëzakonshme me aftësinë për të përballuar të njëjtat goditje jashtë rrugës së shtruar si të gjithë Land Rover-ët.

  • IGUIDE (Vjen së shpejti)
   IGUIDE (Vjen së shpejti)

   Aplikacioni Land Rover iGuide përdor teknologjinë më të fundit të realitetit të shtuar për të shpjeguar të gjitha tiparet e nevojës për të ditur dhe kontrollet e automjetit. Gjithashtu, kryen funksion të dyfishtë si manual i pronarit, duke siguruar që ju gjithmonë të keni përgjigjen për çdo pyetje.

  Performanca

  • DIFERENCIALI ELEKTRONIK AKTIV ME VEKTORIZIMI I MOMENTIT NGA FRENIMI
   DIFERENCIALI ELEKTRONIK AKTIV ME VEKTORIZIMI I MOMENTIT NGA FRENIMI

   Sistemi Vektorizim i Momentit nga Frenimi siguron marrjen e kthesave në mënyrë reaguese dhe të kontrolluar, si dhe manovrim të mirë në kthesat më të ngushta. Sistemi i diferencialit elektronik dhe frenimit të automjetit vazhdimisht balancon shpërndarjen e momentit të motorit ndërmjet katër rrotave gjatë marrjes së kthesave.

  • KONTROLLI DINAMIK I STABILITETIT
   KONTROLLI DINAMIK I STABILITETIT

   Monitoron sjelljen dinamike të Range Rover Sport dhe ndërhyn për të maksimizuar stabilitetin e automjetit. Kontrolli Dinamik i Stabilitetit zvogëlon momentin e motorit dhe zbaton frenimin e duhur për të korrigjuar drejtimin e udhëtimit të automjetit.

  • ULJA E SHPEJTËSISË
   ULJA E SHPEJTËSISË

   Sistemi Ulja e Shpejtësisë* përdor suspension elektronik me ajër për të zvogëluar zvarritjen aerodinamike dhe konsumin e karburantit duke ulur automjetin me 15 mm nga lartësia normale e udhëtimit kur shpejtësia arrin 105 km/h.

   *Nuk disponohet me suspensionin me susta.

  • PROGRAMI DINAMIK
   PROGRAMI DINAMIK

   Automjetet e pajisur me Reagim Terreni 2 dhe Diferencial Elektronik Aktiv me Vektorizimin e Momentit nga Frenimi marrin një parametër shtesë, Programi Dinamik, i cili sintonizon suspensionin për të dhënë kontroll më të fortë të trupit me manovrim më të rrafshët e reagime më të mprehta.

  Aftësia

  • ASISTENCA E AVANCUAR E RIMORKIOS
   ASISTENCA E AVANCUAR E RIMORKIOS

   Funksioni opsional Asistenca e Avancuar e Rimorkios ju lejon të kontrolloni drejtimin e rimorkios tuaj kur ktheheni mbrapsht duke përdorur kontrolluesin rrotullues Reagim Terreni 2. Sistemi kontrollon drejtimin e automjetit për të arritur trajektoren e dëshiruar të rimorkios.

  • NISJA NË TËRHEQJE TË ULËT
   NISJA NË TËRHEQJE TË ULËT

   Duke ju mundësuar kontroll optimal të momentit kur nisni automjetin, Nisja në Tërheqje të Ulët rrit aftësinë në kushte të rrëshqitshme si bari i lagësht, dëbora dhe akulli.

  • KUTI TRANSMISIONI ME DY SHPEJTËSI
   KUTI TRANSMISIONI ME DY SHPEJTËSI

   Ingranazhe shtesë për shpejtësi të ulëta mund të jenë të paçmueshme në kushte sfiduese siç janë të përpjetat ose tatëpjetat, ngarja jashtë rrugës së shtruar apo gjatë rimorkimit. Sistemi i kutisë së transferimit me dy shpejtësi siguron shpejtësi dhe kontroll të saktë në raste të tilla.

  • KONTROLLI I ZBRITJES KODRINORE
   KONTROLLI I ZBRITJES KODRINORE

   Sistemi Land Rover i patentuar Kontrolli i Zbritjes Kodrinore (HDC) është një tipar standard. Ndihmon shoferin me zbritje të kontrolluar të shpateve të vështira. E bën këtë duke ruajtur një shpejtësi të vazhdueshme dhe duke aplikuar frenimin veçmas në çdo rrotë.

  ASISTENCA STANDARDE TË DREJTUESIT

  • FRENIMI NË RAST URGJENCE
   FRENIMI NË RAST URGJENCE

   Frenimi në Rast Urgjence mund të ndihmojë parandalimin e përplasjeve me automjete të tjera ose këmbësorë. Nëse zbulohet një përplasje ballore e mundshme, shfaqet një paralajmërim, duke ju dhënë kohë të ndërmerrni veprim. Nëse nuk ndërmerret asnjë veprim, sistemi aktivizon frenimin për të ndihmuar në reduktimin e ashpërsisë së përplasjes së mundshme.

  • PARALAJMËRIMI I DALJES NGA KORSIA
   PARALAJMËRIMI I DALJES NGA KORSIA

   Ndihmon të bëjë udhëtimet e gjata shumë më të sigurta. Paralajmërimi i Daljes nga Korsia ndjen kur makina juaj po del pa dashje nga korsia dhe ju njofton me një alarm vizual dhe dridhje të timonit.

  • NDIHMA E PARKIMIT PARA DHE MBRAPSHT
   NDIHMA E PARKIMIT PARA DHE MBRAPSHT

   E bën parkimin në hapësira të ngushta më të sigurt. Kur zgjidhni Mbrapsht, sensorët e vendosur në prapakolp aktivizohen. Ndërsa parkoni, ekrani me prekje dhe reagimet audio tregojnë se sa afër jeni nga pengesat.

  • KONTROLLI I UDHËTIMIT DHE KUFIZUESI I SHPEJTËSISË
   KONTROLLI I UDHËTIMIT DHE KUFIZUESI I SHPEJTËSISË

   Kontrolli i Udhëtimit dhe Kufizuesi i Shpejtësisë ruajnë shpejtësinë aktuale pa nevojën për përdorim të vazhdueshëm të pedalit të shpejtësisë, duke ndihmuar në reduktimin e lodhjes së drejtuesit. Gjithashtu, Kufizuesi i Shpejtësisë gjithashtu ju lejon të paracaktoni një shpejtësi maksimale.

  Opsionet e Paketave

  • DREJTIMI
   DREJTIMI

   Paketa opsionale e Drejtimit ofron një sërë veçorish që ju ndihmojnë të qëndroni të sigurt dhe të informuar, duke përfshirë Monitorimin e Gjendjes së Drejtuesit, Monitorimin e Këndit të Vështirë, Njohjen e Shenjave të Trafikut dhe Kufizuesin Inteligjent të Shpejtësisë.

  • DREJTIMI PRO
   DREJTIMI PRO

   Përveç teknologjive të përfshira në Paketën e Drejtimit, Paketa e Drejtimit Pro përmban funksionin Asistenca e Ruajtjes së Korsisë, Asistenca e Këndit të Vështirë dhe Kontrolli Përshtatësi i Lëvizjes me Asistencën në Radhë dhe Frenimi me Shpejtësi të Lartë në Rast Urgjence.

  • PARKIMI
   PARKIMI

   Përmban Ndihmën e Parkimit 360° dhe Monitorimin e Trafikut Prapa për besim të plotë kur manovrohet në hapësira të ngushta. Monitorimi i Daljes së Hapur paralajmëron pasagjerët e pasmë para se të dalin se ka automjete që po afrohen.

  • PARKIMI PRO
   PARKIMI PRO

   Përveç teknologjive në Paketën e Parkimit, Parkimi Pro ofron Asistencën e Parkimit për ta bërë parkimin paralel dhe pingul më të lehtë se kurrë duke e drejtuar makinën tuaj në një hapësirë ​​të përshtatshme.

  Rehatia dhe Lehtësia

  • NDENJËSE ME NGROHJE DHE FTOHJE
   NDENJËSE ME NGROHJE DHE FTOHJE

   Disponohen ndenjëse opsionale të parme dhe të pasme me ngrohje dhe ftohje për të siguruar rehati optimale pavarësisht temperaturave.

  • LIDHSHMËRIA
   LIDHSHMËRIA

   Range Rover Sport është i disponueshëm me dy priza dhe pesë porta USB të vendosura në të gjithë kabinën. Pra, nuk ka rëndësi se ku uleni ju ose pasagjerët, pasi të gjithë mund të karikojnë dhe të qëndrojnë të argëtuar.

  • NDRIÇIMI I KONFIGURUESHËM I AMBIENTIT TË BRENDSHËM
   NDRIÇIMI I KONFIGURUESHËM I AMBIENTIT TË BRENDSHËM

   Funksioni opsional Ndriçimi i Konfigurueshëm i Ambientit të Brendshëm ju lejon të ndryshoni ngjyrën, nuancën, duke ndryshuar ambientin e kabinës për t’ju përshtatur humorit tuaj. Zgjidhni nga dhjetë ngjyra nëpërmjet ekranit me prekje.

  • NGROHJE PARKIMI NGA LARGËSIA ME KLIMATIZIM TË CAKTUAR
   NGROHJE PARKIMI NGA LARGËSIA ME KLIMATIZIM TË CAKTUAR

   Ky sistem mund të ngrohë ose freskojë paraprakisht automjetin nëpërmjet një telekomande dhe një kohëmatësi 7-ditor. Gjithmonë mund të jeni i sigurt se kabina ka temperaturën e duhur përpara se të futeni.

  • HAPJE BAGAZHI ME GJEST E FUQIZUAR
   HAPJE BAGAZHI ME GJEST E FUQIZUAR

   Hapje Bagazhi me Gjest e Fuqizuar ju lejon të hapni ose mbyllni bagazhin pa pasur nevojë të prekni automjetin. Me funksionim elektrik, ka dy sensorë në të dyja anët e automjetit. Thjesht vendosni këmbën poshtë secilit kënd për të aktivizuar funksionin.

  • MBYLLJE E BUTË E DERËS
   MBYLLJE E BUTË E DERËS

   Range Rover Sport disponohet me shul automatik në të gjitha dyert. Kjo lejon që 6mm e fundit të lëvizjes së dyerve të kontrollohen dhe siguron mbyllje të butë të dyerve të përparme dhe të pasme.