TEKNOLOGJITË
KREU
INFO-ZBAVITJE
MEDIA NË LINJË
Dëgjoni muzikën, stacionet e radios dhe podkastet tuaja të preferuara në lëvizje, të gjitha pa telefonin inteligjent. Lidhni llogaritë Deezer e TuneIn në portalin InControl dhe mediat tuaja mund të luhen direkt nga ekrani me prekje i automjetit. Disponohet vetëm me Navigacion Profesional të Lidhur dhe Paketën e Lidhjes.
NAVIGACION PROFESIONAL I LIDHUR
Përditësimet e trafikut dhe kërkimi në kohë reale janë lehtësisht të arritshme me Navigacionin Profesional të Lidhur dhe Paketën e Lidhjes. Ruani vendet e preferuara, përdorni gjeste me shumë prekje për të eksploruar hartat dhe për ti mbajtur të përditësuara me Map Care.
PAKETA E TELEFONIT INTELIGJENT
Kjo Paketë ju lejon të kontrolloni aplikacione të optimizuara për automjetin nga telefoni juaj Android™ ose Apple® përmes ekranit me prekje.
AFISHIMI BALLOR
Paraqet të dhëna kryesore të automjetit duke përfshirë shpejtësinë, pozicionin e marshit dhe drejtimet e navigimit mbi xhamin e përparmë. Përmban grafika të qarta kristal, me ngjyra të plota, me rezolucion të lartë, duke ju mundësuar ta shihni me lehtësi të gjithë informacionin.
TIMONI
Për lehtësi përdorimi, timoni prej lëkure përmban kontrolle kyçe duke përfshirë të medias dhe telefonit. Dhe për një pamje më sportive, timoni i Discovery Sport R-Dynamic përmban detaje të kromuara.
APLIKACIONI REMOTE
Para-vendosni klimën, bllokoni, zhbllokoni ose gjeni automjetin dhe gjurmoni udhëtimet nga telefoni inteligjent ose ora inteligjente e dorës. I përputhshëm me shumicën e telefonave inteligjentë, Android Wear™ ose Apple Watch®.
INOVACION
MOTORËT
Nga kënaqësia e dukshme në drejtimin e makinës deri te kursimi i karburantit dhe përsosja, ekziston një gamë motorësh Ingenium në dispozicion që përmbush të gjitha nevojat.
MHEV (HIBRID MESATAR)
Sistemi MHEV (hibrid mesatar) mbledh dhe ruan energjinë e humbur normalisht gjatë ngadalësimit dhe e kthen në mënyrë inteligjente për të ndihmuar motorin të maksimizojë efikasitetin.
yt:LpHRVOL5b_M
IGUIDE (VJEN SË SHPEJTI)
Manuali i pronarit në version celulari, iGuide siguron që gjithmonë të keni përgjigjet afër. Aplikacioni Land Rover iGuide shpjegon të gjitha tiparet dhe kontrollet që duhen ditur të Discovery Sport.
PERFORMANCA
ARKITEKTURA E SUSPENSIONIT
I projektuar për jashtë rrugës së shtruar, sistemi plotësisht i pavarur i suspensionit ka dizajn suspensioni të pasmë me shumë lidhje.
DINAMIKA PËRSHTATËSE
With Adaptive Dynamics, selected via the Touchscreen, Discovery Sport delivers even tighter body control with flatter handling and sharper responses.
TRANSMISIONI AUTOMATIK ME 9 SHPEJTËSI
Duke siguruar që gjithmonë të jeni në transmisionin optimal, duke maksimizuar efikasitetin e karburantit dhe përshpejtimin, transmisioni automatik me 9 shpejtësi i Discovery Sport ka raporte të ngushta. Ndryshimet e marshit janë pothuajse të pandjeshme dhe programet e ndërrimit të marshit përshtaten në mënyrë inteligjente me stilin tuaj të drejtimit.
KONTROLLI DINAMIK I STABILITETIT
Kontrolli Dinamik i Stabilitetit (DSC) monitoron sjelljen dinamike të Discovery Sport, duke ndërhyrë për të maksimizuar qëndrueshmërinë e automjetit. DSC redukton momentin e motorit dhe zbaton frenimin në rrotat e duhura për të korrigjuar drejtimin e udhëtimit të automjetit duke iu kundërvënë marrjes së kthesave shumë gjerë ose shumë ngushtë.
AFTËSIA
REZERVO NJË PROVË DREJTIMI
NISJA NË TËRHEQJE TË ULËT
Siguron kontroll optimal të momentit kur largoheni nga një ndalesë në kushte rrëshqitëse.
KONTROLLI I ZBRITJES KODRINORE
Ndihmon me zbritje të kontrolluara të tatëpjetave, duke ruajtur shpejtësi konstante dhe duke aplikuar frenimin.
KONTROLLI NË GRADIENT PJERRËSIE
Parandalon që automjeti të përshpejtojë shumë shpejt në një tatëpjetë pasi lëshoni frenën.
ASISTENCA E AVANCUAR E RIMORKIOS
Kontrollon drejtimin e një rimorkioje kur ktheheni mbrapsht. Duke përdorur rrotëzën, Asistenca e Avancuar e Rimorkios kontrollon drejtimin e Discovery Sport për të arritur trajektoren e dëshiruar të rimorkios përmes ekranit me prekje.
NDJESIMI I TERRENIT ZHYTËS
Heq stresin e tejkalimit të terreneve ujore. Ndjesimi i Terrenit Zhytës ju jep një afishim në kohë reale të nivelit të ujit rreth automjetit dhe ju paralajmëron nëse uji po afrohet me thellësinë maksimale të Discovery Sport.
KONTROLLI I LËVIZJES NË TË GJITHA TERRENET
E barasvlershmja në rrugë e kontrollit të udhëtimit, ky sistem i fjalës së fundit të teknologjisë ju mundëson të caktoni dhe të ruani një shpejtësi të qëndrueshme në kushte jashtë rrugës shtruar dhe me baltë.
ASISTENCA STANDARDE TË DREJTUESIT
FRENIMI NË RAST URGJENCE
Nëse pritet një përplasje dhe, pas paralajmërimit vizual, nuk ndërmerret asnjë veprim, frenat kapen automatikisht. Vepron me automjete midis 5 dhe 80km/h dhe këmbësorëve ose çiklistëve ndërmjet 5 dhe 60km/h.
ASISTENCA E RUAJTJES SË KORSISË
Ideale, për kushtet e rrugës së rrëshqitshme, Asistenca e Ruajtjes së Korsisë zbulon kur makina del pa qëllim nga korsia dhe zbaton një moment rrotullues korrigjues në timon, duke ju inkurajuar ta drejtoni automjetin tuaj brenda korsisë.
MONITORIMI I GJENDJES SË DREJTUESIT
Zbulon nëse po filloni të ndiheni të përgjumur. Monitorimi i Gjendjes së Drejtuesit ju jep një paralajmërim vizual të hershëm kur keni nevojë të ndaloni dhe të bëni një pushim.
KONTROLLI I UDHËTIMIT DHE KUFIZUESI I SHPEJTËSISË
Ruani shpejtësinë aktuale pa nevojën për përdorim të vazhdueshëm të pedalit të përshpejtuesit dhe paracaktoni shpejtësinë maksimale të automjetit.
OPSIONET E PAKETAVE
PAKETA E PARKIMIT
PAKETA E DREJTIMIT
NDËRTO VETË
ASISTENCA E PARKIMIT
Kur aktivizohet, Discovery Sport kërkon një hapësirë parkimi të përshtatshme. Automjeti ju drejton brenda dhe jashtë hapësirës.
NDIHMA E PARKIMIT 360º
Siguron besim të plotë kur manovrohet në hapësira të ngushta. Sensorët në pjesën e pasme, të parme dhe anësore japin reagime akustike dhe vizuale në kohë reale për të treguar se sa afër jeni nga pengesat.
MONITORUESI I TRAFIKUT PRAPA
Ju paralajmëron për automjete, këmbësorë ose rreziqe të tjera që afrohen nga të dyja anët e automjetit. Veçanërisht e dobishme kur lëvizni mbrapsht nga një gji parkimi edhe nëse pamja e pasme është e penguar.
MONITORIMI I DALJES SË HAPUR
Ndihmon udhëtarët të qëndrojnë të sigurt kur dalin nga Discovery Sport duke paralajmëruar mbi rreziqet që afrohen, siç janë automjetet dhe çiklistët që kalojnë.
NDËRTO VETË
KONTROLLI PËRSHTATËS I UDHËTIMIT
Paketa e Drejtimit përbëhet nga tre karakteristika. Kontrolli Përshtatës i Udhëtimit e mban automjetin në distancë të sigurt nga automjeti përpara nëse ngadalëson ose ndalet kur lëvizni ose udhëtoni në trafik të ngadaltë. Nëse automjeti përpara ndalet plotësisht edhe automjeti juaj ndalet.
ASISTENCA E KËNDIT TË VËSHTIRË
Nëse Discovery Sport zbulon një makinë tjetër në këndin tuaj të vështirë kur filloni të ndryshoni korsi, një dritë paralajmëruese ndriçon në pasqyrën e krahut përkatës dhe një moment drejtimi ju nxit të largoni automjetin nga përplasja e mundshme.
FRENIMI ME SHPEJTËSI TË LARTË NË RAST URGJENCE
Nëse pritet një përplasje dhe, pas paralajmërimit vizual, nuk ndërmerret asnjë veprim, frenat kapen automatikisht. Vepron me automjete midis 5 dhe 80km/h dhe këmbësorëve ose çiklistëve ndërmjet 5 dhe 60km/h.
REHATIA DHE LEHTËSIA
TAVAN PANORAMIK
Çatia panoramike e fiksuar lejon hyrjen brenda të dritës, duke krijuar një hapësirë më të ndritshme dhe madje edhe më mirëpritëse.
HAPJE BAGAZHI E FUQIZUAR
Me hapje të fuqizuar të derës së bagazhit mund ta hapni ose mbyllni lehtë derën e bagazhit me pult, butonin e brendshëm ose duke përdorur butonat e fshehtë mbi derë.
KARIKIMI ME VALË
Karikoni telefonin inteligjent të pajtueshëm pa pasur nevojë ta lidhni ose të gjeni dhe shpleksni kabllin e karikimit.
NDRIÇIMI I KONFIGURUESHËM I AMBIENTIT
Me këtë funksion opsional, zgjidhni nga dhjetë ngjyra për të ndryshuar ndriçimin e ambientit të brendshëm të Discovery Sport.
KRAHASONI AUTOMJETET TONA
Zgjidhni deri në tre automjete dhe krahasojini krah për krah
SHKARKO NJË BROSHURË
Shikoni dhe shkarkoni broshurat më të fundit Land Rover
REZERVO NJË PROVË DREJTIMI
Organizoni një provë drejtimi përmes shitësit të autorizuar më të afërt
GJEJ NJË SHITËS TË AUTORIZUAR
Gjej shitësin e autorizuar më të afërt të Land Rover

Android™ dhe Android Wear™ janë marka tregtare të Google Inc.
Apple® dhe Apple Watch® janë marka tregtare të regjistruar të Apple Inc., të regjistruara në SHBA dhe shtete të tjera.
Karakteristikat opsionale dhe disponueshmëria e tyre mund të ndryshojnë sipas specifikimit të automjetit (modeli dhe fuqia) ose kërkojnë instalimin e karakteristikave të tjera për t'u pajisur. Ju lutemi të kontaktoni shitësin tuaj lokal për më shumë detaje ose konfigurojeni automjetin tuaj në linjë.