TEKNOLOGJITË

INFO-ZBAVITJE

TIMONI

TIMONI

Komandat unike mbi timon me ndriçim, të fshehura derisa ndizen ulin numrin e butonave brenda kabinës dhe kryejnë një sërë funksionesh. Karakteristika që përdoren rregullisht si media, tani mund të përdoren plotësisht nga timoni në kombinim me Ekranin Interaktiv të Drejtuesit.
ZBAVITJA NË NDENJËSET E PASME

ZBAVITJA NË NDENJËSET E PASME

Sistemi opsional Zbavitja në Ndenjëset e Pasme ofron dy ekrane 8” të vendosura brenda secilës mbështetëse të kokës ose ekrane 10” me prekje me definicion të lartë të montuara pas ndenjëseve të parme. Të dy sistemet shoqërohen me një palë kufje me valë WhiteFire® dhe lidhje HDMI, Mobile High-Definition Link (MHL) dhe USB.
PAKETA E TELEFONIT INTELIGJENT

PAKETA E TELEFONIT INTELIGJENT

Kjo Paketë ju lejon të kontrolloni aplikacione të optimizuara për automjetin nga telefoni juaj Android™ ose Apple® përmes ekranit me prekje.
NJOHJA VOKALE

NJOHJA VOKALE

Sistemi i Njohjes Vokale në InControl kupton udhëzimet e folura në mënyrë që të mund të ndërveproni me makinën dhe aplikacionet, të bëni një telefonatë ose të zgjidhni një këngë, pa e humbur përqendrimin te rruga përpara.
SHËRBIMET PRO

SHËRBIMET PRO

Shërbimet Pro ofrojnë gjithçka, që nga informacioni i bazuar te trafiku në kohë reale deri te navigacioni derë më derë.
PROTECT

PROTECT

Përdorni Protect për të regjistruar udhëtimet tuaja, kontrolloni në distancë nivelin e karburantit, gjeni lehtësisht automjetin tuaj të parkuar dhe madje kontrolloni që nuk keni lënë ndonjë dritare të hapur. Përfshin Ndihmën e Optimizuar të Land Rover.
SISTEMI AUDIO Meridian™

SISTEMI AUDIO Meridian™

Qartësi e lartë, nota të larta të pastra kristal dhe bas të plotë e të thellë - të riprodhuara përmes pozicionimit të kujdesshëm të 13 altoparlantëve duke përfshirë një bas me dy kanale.
Eksploro Meridian™

INOVACION

PHEV

PHEV

Pa asnjë kompromis mbi aftësinë, performancën apo pamjen, Automjeti Elektrik Hibrid (PHEV) fuqizohet nga fuqia më novatore që kemi.
ZBULO MË SHUMË
TRUPI I GJITHË PREJ ALUMINI

TRUPI I GJITHË PREJ ALUMINI

E lehtë, më e fortë dhe më e qëndrueshme, karroceria inovative monokok jep ngurtësi dhe përsosje të jashtëzakonshme me aftësinë për të përballuar të njëjtat goditje jashtë rrugës së shtruar si të gjithë Land Rover-ët.
IGUIDE (VJEN SË SHPEJTI)

IGUIDE (VJEN SË SHPEJTI)

Aplikacioni Land Rover iGuide përdor teknologjinë më të fundit të realitetit të shtuar për të shpjeguar të gjitha tiparet e nevojës për të ditur dhe kontrollet e automjetit. Gjithashtu, kryen funksion të dyfishtë si manual i pronarit, duke siguruar që ju gjithmonë të keni përgjigjen për çdo pyetje.

PERFORMANCA

DIFERENCIALI ELEKTRONIK AKTIV ME VEKTORIZIMI I MOMENTIT NGA FRENIMI

DIFERENCIALI ELEKTRONIK AKTIV ME VEKTORIZIMI I MOMENTIT NGA FRENIMI

Sistemi Vektorizim i Momentit nga Frenimi siguron marrjen e kthesave në mënyrë reaguese dhe të kontrolluar, si dhe manovrim të mirë në kthesat më të ngushta. Sistemi i diferencialit elektronik dhe frenimit të automjetit vazhdimisht balancon shpërndarjen e momentit të motorit ndërmjet katër rrotave gjatë marrjes së kthesave.
KONTROLLI DINAMIK I STABILITETIT

KONTROLLI DINAMIK I STABILITETIT

Monitoron sjelljen dinamike të Range Rover Sport dhe ndërhyn për të maksimizuar stabilitetin e automjetit. Kontrolli Dinamik i Stabilitetit zvogëlon momentin e motorit dhe zbaton frenimin e duhur për të korrigjuar drejtimin e udhëtimit të automjetit.
ULJA E SHPEJTËSISË

ULJA E SHPEJTËSISË

Sistemi Ulja e Shpejtësisë* përdor suspension elektronik me ajër për të zvogëluar zvarritjen aerodinamike dhe konsumin e karburantit duke ulur automjetin me 15 mm nga lartësia normale e udhëtimit kur shpejtësia arrin 105 km/h.
PROGRAMI DINAMIK

PROGRAMI DINAMIK

Automjetet e pajisur me Reagim Terreni 2 dhe Diferencial Elektronik Aktiv me Vektorizimin e Momentit nga Frenimi marrin një parametër shtesë, Programi Dinamik, i cili sintonizon suspensionin për të dhënë kontroll më të fortë të trupit me manovrim më të rrafshët e reagime më të mprehta.

AFTËSIA

ASISTENCA E AVANCUAR E RIMORKIOS

ASISTENCA E AVANCUAR E RIMORKIOS

Funksioni opsional Asistenca e Avancuar e Rimorkios ju lejon të kontrolloni drejtimin e rimorkios tuaj kur ktheheni mbrapsht duke përdorur kontrolluesin rrotullues Reagim Terreni 2. Sistemi kontrollon drejtimin e automjetit për të arritur trajektoren e dëshiruar të rimorkios.
NISJA NË TËRHEQJE TË ULËT

NISJA NË TËRHEQJE TË ULËT

Duke ju mundësuar kontroll optimal të momentit kur nisni automjetin, Nisja në Tërheqje të Ulët rrit aftësinë në kushte të rrëshqitshme si bari i lagësht, dëbora dhe akulli.
KUTI TRANSMISIONI ME DY SHPEJTËSI

KUTI TRANSMISIONI ME DY SHPEJTËSI

Ingranazhe shtesë për shpejtësi të ulëta mund të jenë të paçmueshme në kushte sfiduese siç janë të përpjetat ose tatëpjetat, ngarja jashtë rrugës së shtruar apo gjatë rimorkimit. Sistemi i kutisë së transferimit me dy shpejtësi siguron shpejtësi dhe kontroll të saktë në raste të tilla.
KONTROLLI I ZBRITJES KODRINORE

KONTROLLI I ZBRITJES KODRINORE

Sistemi Land Rover i patentuar Kontrolli i Zbritjes Kodrinore (HDC) është një tipar standard. Ndihmon shoferin me zbritje të kontrolluar të shpateve të vështira. E bën këtë duke ruajtur një shpejtësi të vazhdueshme dhe duke aplikuar frenimin veçmas në çdo rrotë.

ASISTENCA STANDARDE TË DREJTUESIT

FRENIMI NË RAST URGJENCE

FRENIMI NË RAST URGJENCE

Frenimi në Rast Urgjence mund të ndihmojë parandalimin e përplasjeve me automjete të tjera ose këmbësorë. Nëse zbulohet një përplasje ballore e mundshme, shfaqet një paralajmërim, duke ju dhënë kohë të ndërmerrni veprim. Nëse nuk ndërmerret asnjë veprim, sistemi aktivizon frenimin për të ndihmuar në reduktimin e ashpërsisë së përplasjes së mundshme.
PARALAJMËRIMI I DALJES NGA KORSIA

PARALAJMËRIMI I DALJES NGA KORSIA

Ndihmon të bëjë udhëtimet e gjata shumë më të sigurta. Paralajmërimi i Daljes nga Korsia ndjen kur makina juaj po del pa dashje nga korsia dhe ju njofton me një alarm vizual dhe dridhje të timonit.
NDIHMA E PARKIMIT PARA DHE MBRAPSHT

NDIHMA E PARKIMIT PARA DHE MBRAPSHT

E bën parkimin në hapësira të ngushta më të sigurt. Kur zgjidhni Mbrapsht, sensorët e vendosur në prapakolp aktivizohen. Ndërsa parkoni, ekrani me prekje dhe reagimet audio tregojnë se sa afër jeni nga pengesat.
KONTROLLI I UDHËTIMIT DHE KUFIZUESI I SHPEJTËSISË

KONTROLLI I UDHËTIMIT DHE KUFIZUESI I SHPEJTËSISË

Kontrolli i Udhëtimit dhe Kufizuesi i Shpejtësisë ruajnë shpejtësinë aktuale pa nevojën për përdorim të vazhdueshëm të pedalit të shpejtësisë, duke ndihmuar në reduktimin e lodhjes së drejtuesit. Gjithashtu, Kufizuesi i Shpejtësisë gjithashtu ju lejon të paracaktoni një shpejtësi maksimale.

OPSIONET E PAKETAVE

PAKETA E ASISTENCËS SË DREJTUESIT

PAKETA E ASISTENCËS SË DREJTUESIT

Paketa e Asistencës së Drejtuesit përmban grupin më gjithëpërfshirës të teknologjive të lëvizjes dhe parkimit. Duke u mbështetur në Paketën e Drejtimit Pro dhe Paketën e Parkimit Pro, Paketa e Asistencës së Drejtuesit mundëson Kontrollin Përshtatës të Udhëtimit me Asistencën e Drejtimit dhe Kamera Rrethuese 360°.
NDËRTO VETË
DREJTIMI

DREJTIMI

Paketa opsionale e Drejtimit ofron një sërë veçorish që ju ndihmojnë të qëndroni të sigurt dhe të informuar, duke përfshirë Monitorimin e Gjendjes së Drejtuesit, Monitorimin e Këndit të Vështirë, Njohjen e Shenjave të Trafikut dhe Kufizuesin Inteligjent të Shpejtësisë.
DREJTIMI PRO

DREJTIMI PRO

Përveç teknologjive të përfshira në Paketën e Drejtimit, Paketa e Drejtimit Pro përmban funksionin Asistenca e Ruajtjes së Korsisë, Asistenca e Këndit të Vështirë dhe Kontrolli Përshtatësi i Lëvizjes me Asistencën në Radhë dhe Frenimi me Shpejtësi të Lartë në Rast Urgjence.
PARKIMI

PARKIMI

Përmban Ndihmën e Parkimit 360° dhe Monitorimin e Trafikut Prapa për besim të plotë kur manovrohet në hapësira të ngushta. Monitorimi i Daljes së Hapur paralajmëron pasagjerët e pasmë para se të dalin se ka automjete që po afrohen.
PARKIMI PRO

PARKIMI PRO

Përveç teknologjive në Paketën e Parkimit, Parkimi Pro ofron Asistencën e Parkimit për ta bërë parkimin paralel dhe pingul më të lehtë se kurrë duke e drejtuar makinën tuaj në një hapësirë ​​të përshtatshme.

REHATIA DHE LEHTËSIA

NDENJËSE ME NGROHJE DHE FTOHJE

NDENJËSE ME NGROHJE DHE FTOHJE

Disponohen ndenjëse opsionale të parme dhe të pasme me ngrohje dhe ftohje për të siguruar rehati optimale pavarësisht temperaturave.
LIDHSHMËRIA

LIDHSHMËRIA

Range Rover Sport është i disponueshëm me dy priza dhe 4 porta USB të vendosura në të gjithë kabinën. Pra, nuk ka rëndësi se ku uleni ju ose pasagjerët, pasi të gjithë mund të karikojnë dhe të qëndrojnë të argëtuar.
NDRIÇIMI I KONFIGURUESHËM I AMBIENTIT TË BRENDSHËM

NDRIÇIMI I KONFIGURUESHËM I AMBIENTIT TË BRENDSHËM

Funksioni opsional Ndriçimi i Konfigurueshëm i Ambientit të Brendshëm ju lejon të ndryshoni ngjyrën, nuancën, duke ndryshuar ambientin e kabinës për t’ju përshtatur humorit tuaj. Zgjidhni nga dhjetë ngjyra nëpërmjet ekranit me prekje.
NGROHJE PARKIMI NGA LARGËSIA ME KLIMATIZIM TË CAKTUAR

NGROHJE PARKIMI NGA LARGËSIA ME KLIMATIZIM TË CAKTUAR

Ky sistem mund të ngrohë ose freskojë paraprakisht automjetin nëpërmjet një telekomande dhe një kohëmatësi 7-ditor. Gjithmonë mund të jeni i sigurt se kabina ka temperaturën e duhur përpara se të futeni.
HAPJE BAGAZHI ME GJEST E FUQIZUAR

HAPJE BAGAZHI ME GJEST E FUQIZUAR

Hapje Bagazhi me Gjest e Fuqizuar ju lejon të hapni ose mbyllni bagazhin pa pasur nevojë të prekni automjetin. Me funksionim elektrik, ka dy sensorë në të dyja anët e automjetit. Thjesht vendosni këmbën poshtë secilit kënd për të aktivizuar funksionin.
MBYLLJE E BUTË E DERËS

MBYLLJE E BUTË E DERËS

Range Rover Sport disponohet me shul automatik në të gjitha dyert. Kjo lejon që 6mm e fundit të lëvizjes së dyerve të kontrollohen dhe siguron mbyllje të butë të dyerve të përparme dhe të pasme.

Meridian është një markë e regjistruar e Meridian Audio Ltd. Trifield dhe pajisja “tri fusha” është markë tregtare e Trifield Productions Ltd. Karakteristikat dhe disponueshmëria e tyre mund të ndryshojnë sipas specifikimeve të automjeteve dhe tregut.

Ndërsa nxjerrim InControl, disa karakteristika specifike të përshkruara mund të jenë opsionale dhe në varësi të tregut ose tërheqjes motorike. Ju lutemi të konsultoheni me faqen specifike sipas shtetit të internetit të Land Rover-it ose shitësin tuaj të autorizuar të Land Rover për disponueshmërinë dhe kushtet e plota në vendin tuaj. Karakteristika të caktuara kërkojnë një kartë SIM të përshtatshme me një kontratë të përshtatshme me të dhëna e cila do të kërkojë abonim të mëtejshëm pas afatit fillestar të këshilluar nga shitësi juaj i autorizuar. Lidhshmëria celulare nuk mund të garantohet në të gjitha vendndodhjet. Informacioni dhe imazhet e shfaqura në këtë faqe në lidhje me teknologjinë InControl, duke përfshirë ekranet ose sekuencat, u nënshtrohen përditësimeve të softuerit, kontrollit të versionit dhe ndryshimeve të tjera të sistemit/vizuale në varësi të opsioneve të zgjedhura. Të gjitha karakteristikat brenda automjetit duhet të përdoren nga drejtuesit vetëm kur janë të sigurt për ta. Drejtuesit duhet të sigurohen se janë në kontroll të plotë të automjetit në çdo kohë.

Karakteristikat opsionale dhe disponueshmëria e tyre mund të ndryshojnë sipas specifikimit të automjetit (modeli dhe fuqia) ose kërkojnë instalimin e karakteristikave të tjera për t'u pajisur. Ju lutemi të kontaktoni shitësin tuaj lokal për më shumë detaje ose konfigurojeni automjetin tuaj në linjë.